Weelderige en bloemrijke achtertuin

Over dit project

Deze middelgrote achtertuin in Goirle is een fijne plek om tot rust te komen, met 2 terrassen, tuinmeubels, een luxe hangmat en heel veel groen. De eigenaren wilden geen steriele tuin, maar een groene tuin met een wat ruigere look, waar zij met hun honden lekker kunnen ontspannen. Door de vele planten en bloemen geurt de tuin heerlijk en is de tuin een walhalla voor vogels en insecten. Er zwermen dan ook vele hommels en vlinders.

  • De 2 terrassen, een groot terras aan het huis en een terras in linkerhoek van de tuin, zijn voorzien van betontegels (60 x 60 cm en 20 x 30 cm, kleur antraciet).
  • Het terras linksachter in de tuin is omgeven door robinia-palen van verschillende hoogte en dikte, om de tuin een ruigere look te geven.
  • Aan de rechterkant zijn 2 grote robinia palen schuin gezet, zodat een hangmat geplaatst kan worden.
  • In het gazon zijn verschillende ronde staptegels aangebracht, wat een speels effect geeft en de tuin ‘breekt’.
  • Qua beplanting is gekozen voor veel vaste bloemrijke planten die veel insecten aantrekken, afgewisseld met wat grassen en een paar  grotere blikvangers, zoals een meerstammige Cornus kousa Chinensis (bloeit prachtig), een Calicarpa bodinieri ‘Profusion’ (veel bessen in najaar) en een Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ (felgekleurd geel blad in voorjaar).  Deze grotere bomen / heesters geven, als ze nog meer gegroeid zijn, de tuin ook meer diepte.
Categorie
Tuinen